Tekakor med havregrynsgröt
5 dl vatten
0.5 dl socker
0.5 tsk salt
75 g smör
Koka havregrynen och tillsätt smör allt eftersom, i med socker och salt.
5 dl kall mjölk
Koka havregrynen och tillsätt smör allt eftersom, i med socker och salt.
5 dl kall mjölk
50 g jäst
och en massa mjöl.
Blanda gröten med mjölken, mjölen och jästen, då jag hade torrjäst åkte detta i med mjölet. Mängden mjöl styrs av degen, när den inte längre är kladdig är det dags att baka ut tekakorna (använde ca 20 dl mjöl). Baka ut ca 35 tekakor direkt och låt jäsa minst 1h under duk. Nagga "bröderna" med en gaffel innan de sätts in i mitten av ugnen på 225 grader i ca 8-10 min.
Blanda gröten med mjölken, mjölen och jästen, då jag hade torrjäst åkte detta i med mjölet. Mängden mjöl styrs av degen, när den inte längre är kladdig är det dags att baka ut tekakorna (använde ca 20 dl mjöl). Baka ut ca 35 tekakor direkt och låt jäsa minst 1h under duk. Nagga "bröderna" med en gaffel innan de sätts in i mitten av ugnen på 225 grader i ca 8-10 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar