Kladdkaka m. Toscaglasyr

Kladdkaka med Toscaglasyr

200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl

Glasyr:
200 g kokos 
1 dl ljus sirap2 dl socker
1,5 dl vispgrädde
75 g smör.


Klä en långpanna. 
Sätt på ugnen på 200° C Vispa ägg och socker pösigt
Blanda i vaniljsocker, kakao och salt och blanda 
Häll i vetemjöl, blanda
Häll i de smälta smöret och blanda.
Bred ut i långpannan.
Grädda i ca 10 min under tiden gör du glasyren.

Glasyr:
Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt de koka upp och sedan sjuda i 5 min. 
Ta ut kakan ur ugnen. 
Bred på glasyren på kakan och in i ugnen igen ca 10 min tills kokosen fått fin färg.

Kan ätas som den är eller med en klick grädde.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Himmelsktårta m. kladdkaka och maräng

Naan barbari - Persiskt bröd

Geishakaka