Kladdkaka m. Toscaglasyr
Kladdkaka med Toscaglasyr
200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
Glasyr:
200 g kokos
1 dl ljus sirap2 dl socker
1,5 dl vispgrädde
75 g smör.
Klä en långpanna.
Sätt på ugnen på 200° C Vispa ägg och socker pösigt
Blanda i vaniljsocker, kakao och salt och blanda
Häll i vetemjöl, blanda
Häll i de smälta smöret och blanda.
Bred ut i långpannan.
Grädda i ca 10 min under tiden gör du glasyren.
Glasyr:
Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt de koka upp och sedan sjuda i 5 min.
Ta ut kakan ur ugnen.
Bred på glasyren på kakan och in i ugnen igen ca 10 min tills kokosen fått fin färg.
Kan ätas som den är eller med en klick grädde.
Kommentarer
Skicka en kommentar